måndag 25 juni 2012

grått är flott



gråmulet väder kan ju få de flesta att misströsta under en semester men grå betong gör en glad. Det bästa med lite gråmulet väder och regn under en semester är att man istället kan ägna sig åt att fixa och trixa i hemmet eller på landet. Efter en solig midsommar var batterierna laddade för renovering och byte av fönster.

I vårt 80-talshus sitter alla fönster i innerkant med väggen vilket har inneburit små fjantiga fönsterbrädor på konsoler. Helt värdelöst tycker jag, så nu när vi byter fönstren väljer vi ett med vipfunktion och så flyttar vi ut dem i ytterkant på fasaden vilket gör att man får bredare fönsternischer. 

Fönsterbänken blev inte i något standardformat, och stenfirman vi skulle beställa ifrån kunde inte leverera förrän till i höst, och ett sådant tålamod har inte jag. Valet blev lätt, vi valde en i betong istället. Måttgjuten med svart pigment i och efterbehandlad med såpa. Betongkontoret har levererat med belåtenhet, en bänk med lagom ruff yta och helt i min smak. I morgon skall nästa bänk ner i formen, och renoveringsprojektet fortsätter.
 

Tills nästa gång... tjingeling



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar